Followers

Monday, April 25, 2011

Cikgu Syida dah terkenal dari Parit Perak

Sesiapa yang belum lagi kenal dgn Cikgu Syida ..ni aku perkenalkan . Beliausekarang ni bukan saja dah top kat youtube ..kat TV pun dah masuk TV9 ler rancangan SITI kat astro . Dah meletup dah . Cuma cikgu ni belum kahwin lagi .... tunggu...

Lagu  KALAU BERPACARAN dari Cikgu Syida lebih dari sejuta dah orang tgk


Lagu .. The rest of My Life .. Maher Zain di nyanyikan oleh Cikgu Syida

Baby - JUSTIN BIEBER - di nyanyikan Cikgu Syida

Lagu Uji Rashid dan Hail Amir dari Cikgu Syida


Lagu 1Malaysia dari Cikgu Syida .

Sebenarnya banyak lagi lagu lagu Cikgu Syida ni kat Youtube . Cikgu memang kreatif la . Satu hiburan untuk semua ..bravo utk cikgu . Semoga anak anak murid cikgu kreatif juga dan berjaya dalam hidup .


--------------------------------------------------------------------
Ini sedikit info aku cedok dari Metro Online

Siapa sangka, daripada hanya guru biasa di sekolah luar bandar, seorang wanita tempatan meraih populariti lebih sejuta pengunjung laman web sosial dari seluruh dunia melalui klip video miming ‘gila-gila’ yang diciptanya.
Terbaru, lakonan nyanyian miming bersama solekan ekspresi muka melalui lagu ‘Kalau Berpacaran’ nyanyian Suhaimi Mior Hassan dan Ana Raffali berjaya membuatkan nama Cikgu Syida semakin diminati di kalangan pelayar Internet.
Cikgu Syida atau nama sebenarnya Roshida Abd Aziz, 30-an, berkata minatnya bermula dengan niat suka-suka berbekalkan kamera dan komputer yang dibeli 10 tahun lalu.
“Semuanya bermula apabila timbul hasrat membuat miming lagu ‘Selamat Hari Raya’ dendangan Rahimah Rahim pada Ramadan tahun lalu sebelum klip video itu dimuat turun melalui laman web Youtube.

“Namun percubaan itu dibalas dengan kata-kata cerca dan hinaan. Lebih teruk, ada yang menuduh saya gila dan sakit mental kerana menghasilkan klip video itu,” kata guru Sekolah Rendah Kebangsaan Pulau Padang di Bota Kiri, di sini, ketika ditemui Metro Ahad.
Menurutnya, kata-kata kesat terbabit bukan hanya dilontarkan oleh kenalan dan rakan, malah turut dikirim puluhan pelayar di Internet.
“Namun semua itu tidak melemahkan semangat saya untuk memberi dan mencari hiburan tersendiri di samping berkongsi pengalaman bersama rakan di Internet,” kata guru Bahasa Inggeris itu.
------------------------------------------------------------------------------------
Memperkenal : Inilah Cikgu Syida yang sebenarnya dari Sekolah Rendah Kebangsaan Pulau Padang ,Bota Kiri


Semoga Cikgu Syida sukses selalu dan semoga anak2 muridnya sentiasa gembira dan ceria dan semangat utk belajar dgn car cikgu - teruskan dgn hobi yang lawak ni  ..heheheNo comments: