Followers

Thursday, December 13, 2012

Chalet di Kampung Selat Bagan Pauh Pulau Tuba

Di Langkawi ada sebuah satu lagi pulau yg mempunyai  penduduk lebih kurang 5000 orang . Pulau Tuba . Pulau Tuba adalah pulau ke 2 mempunyai kepadatan penduduk  - dan Pulau Dayang Bunting ke 3 ramai penduduk . 
Di Pulau Tuba terdapat beberapa motel atau chalet  utk pelancong  di antara nya Faridzuan Motel  , Tok Pah Motel ( Idan Motel )  berdekatan dengan jeti terpanjang di Kedah ini ini . Satu lagi motel ialah motel Tok Wan di Teluk Puyuh ( tak sempat nak upload gambar ) .

Nak bagi tau kat sini - Sebuah lagi motel di Bagan Pauh baru lagi sedang di bina oleh seorang penduduk di situ - aku panggil ' bang en' . Motel ini masih dan sedang di bina lebih kurang 5 pintu . bilik luas dan bilik mandi pun luas - harga dia bermula dengan RM60 semalam . Aku ada upload skit gambar dia -dan ada juga dalam website dengan nama Bagan Pauh Chalet . Menarik juga bersebelahan dgn jeti Bagan Pauh . Kalau sapa2 atau orang bandar nak kan kesunyian dan suasana kampung air / angin / bukit  - kat sini la tempatnya di PULAU TUBA . Kalau nak pakej memancing dan juga lawatan ke gua serta BBQ pun boleh di sediakan .  Bagan Pauh Chalet - walaupun masih dalam penambahbaikkan tapi sesetengah bilik boleh menerima tetamu atau pelancong - sedia utk tempahan   .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ini pasal Bagan Pauh Chalet
Call Owner - Ismail -
017-5924213 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pakej memancing pun boleh di bincang kan hanya hubungi abang ismail
Ini gambar jeti yang berdekatan dengan Bagan Pauh Chalet 


Kalau nak tahu kat mana  - zoom dgn google earth lokasi chalet ni klik kat sini 

 Untuk booking Chalet ini -  Call Owner - Ismail - 017-5924213
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gambar chalet ni aku ambil masa balik kampung . Kat bawah ni aku upload skit gambar kami makan ramai ramai di rumah adik aku 


Besttttt ... masa balik ni abang aku pi memukat ikat bawal - dekat 20 ekor dia bagi bawal saja pastu campur pula dgn ketam / kerang / petai  / ulam raja / sambal belacan .. pehhhh .. makan ramai2 pulak ..

..No comments: