Followers

Friday, January 04, 2013

Mandi di Lost World Of Tambun - cuti sekolah 2012

Mandi di Lost World of Tambun .
Satu lagi tarikan di negeri PERAK .. Ipoh .
Taman Tema Air di Malaysia - anak anak pasti suka . Sebelum ni kami pernah ke Taman Tema Bukit Merah - jadi sekarang ni kami cuba pulak tempat yang baru Lost World Of Tambun . Tempat nya di kelilingi Bukit di belakang taman ini . 
- Kalau tengok iklan terbaru dia akan datang nanti adalah roller coaster - masih lagi dalam pembinaan . Pasti menarik nanti .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Video

&&

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hotel terdekat di sini adalah Sunway Hotel . Tapi kami tidur di Hotel Seri Malaysia  (rekomen) sebelum besoknya mandi puas-puas . Hotel Seri Malaysia ni jauh skit - tapi berbaloi la dgn harga kalau berbanding dgn Sunway Hotel tu - sebab pilih hotel Seri Malaysia pasal jalan nya terus ke Tambun - tak perlu belok kiri atau kanan  . Kalau nak mandi dari jam 10 pagi hingga petang boleh - bawa masuk sekali baju sembahyang dan jua telekung . Tempat sembahyang di sediakan . Lepas sembahyang mandi lagi .

Jangan tak percaya sebab anak anak pasti tak nak balik . Nak sambung malam pun boleh untuk air panas . Pasti menarik kat sini untuk anak anak kita dan kita sendiri .

Sunday, December 30, 2012

Melawat Bukit Bendera Penang

Lama dah tak pi Bukit Bendera Penang ni .
Dulu masa umoq 17tahun pernah naik sekali ... la ni umoq pun dah 38 tahun .
Kami tidur 2 mlm kat Grand Continental Hotel di georgtown - tingkat 15
Tapi kalau tengok kat bawah dia ni masih lagi dalam ubah suai utk kemudahan dan sebagai nya  - seperti bangunan utk parking kereta belum siap lagi . Dan Train naik bukit pun dah laju dah .

 Bilik hotel ( grand Continental )
 dalam feri