Followers

Saturday, January 22, 2011

Menara setinggi 135 meter bakal jadi mercu tanda baru di Langkawi

LANGKAWI 22 Jan. – Sebuah menara setinggi 135 meter dengan dua ciri istimewa iaitu menara peninjau dan sebuah restoran, yang dianggar menelan kos lebih RM10 juta akan dibina sebagai mercu tanda baru pulau peranginan ini.
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata beliau yakin pembinaan menara yang dirancang sejak lebih 20 tahun itu bakal menjadi tarikan baru pelancongan.
“Saya diberi penghormatan menamakan menara itu, tapi belum dapat nama yang sesuai sehingga kini,” katanya pada sidang akhbar selepas majlis pecah tanah di tapak pembinaan menara itu di Pantai Kuah hari ini.

GAMBAR model menara setinggi 135 meter yang akan dibina di Langkawi sebagai tarikan baru pelancongan. – bernama
Beliau berkata menara itu akan membolehkan lebih 50 pengunjung berada di tingkat atas pada satu-satu masa dan pelancong dapat melihat pemandangan indah di sekelilingnya, termasuk ketika matahari terbenam.

Selain itu, pengunjung boleh menikmati makanan di sebuah restoran yang akan ditempatkan di menara tersebut.
Sementara itu, Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata kerajaan negeri menyokong pembinaan menara tersebut.
“Kita memberi kemudahan kepada syarikat yang hendak membangunkan menara itu,” katanya ketika ditemui pada majlis pecah tanah itu.
Pengerusi Eksekutif Syarikat Blackrock, Datuk Abu Hassan Mohamed sebagai pemaju projek itu berkata, tanah seluas 11.33 hektar di pesisir pantai berhampiran Kuah akan ditebus guna pada bulan depan.
Beliau berkata projek pembinaan menara itu akan bermula Mac ini dan dijangka siap dalam tempoh 24 bulan.
Katanya, sebuah pusat sehenti pelancongan dan gerai makanan yang menghidangkan juadah tempatan akan turut dibina di kawasan menara sebagai tarikan.
Selain itu, kawasan nelayan di situ akan dibangunkan untuk manfaat bersama.– BERNAMA


Wednesday, January 19, 2011

Kaka, Lampard, Messi, Henry, Arshavin Afrique du Sud

Kebanyakkan iklan Pepsi mesti melibatkan sukan .. terutama bola sepak , ini iklan Pepsi yang pertama kali aku perasan ..dan terperasan yang aku tak tengok lagi ..panjang juga iklan ni ..best .. semua pemain ternama dunia .
Iklan dah keluar masa piala dunia di Afrika selatan tu ..

Lawak ni ...

Dan juga lagu piala dunia WAKAWAKA AFRIKA  dari Shakira

Tuesday, January 18, 2011

Funniest video EVER!!!

Sekali sekala kalau layan lawak macam ni best juga .
Kadang kadang boleh release tension . Kalau penat dan rasa letih , pastu lawan lawak macam ni ,ok juga .Sampai keluar air mata oo gelak sampai penat ..layannn...