Followers

Saturday, March 29, 2008

Info dari pencinta Alam Sekitar
Ais mencair dgn terlampu laju .Iklim yg berubah terlalu mendadak di bumi ini .Ais laut artik pantulkan kira-kira 80% haba matahari,mensabilkan suhu sejuk lautan .
Mengikut maklumat satelit terkini yang di petik dari sebuah artikel pada Disember 2007,saintis iklim ,Dr.H.J.Zwally ,dari (NASA) Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Nasional jangkaan hampir SEMUA AIS AKAN HILANG dari Laut Artik sebelum AKHIR MUSIM PANAS 2012 .
Kerana jika semua ais mencair ,jika semua kutub ais mencair ,kemudian jika laut memanas,gas akan di bebaskan dari laut ,dan kita semua akan di racuni gas dari lautan.Betul-betul banyak gas,cukup untuk bunuh semua orang .
Tanda-tanda amaran ;
1. Sebuah laporan Persatuan Bangsa-Bangsa bersatu (PBB) tentang bencana alam 2007 menyatakan 9/10 yang terburuk adalah disebabkan oleh gangguan iklim .
2. Kerajaan menhijrahkan 20000 penduduk pulau pada tahun 2000 dari kawasan terendah Duke ,Pulau Yoke,satu drp pulau-pulau Papua New Guinea.
3. Atas sebab keterlaluan penangkapan ikan dan kehilangan berpuluh jutaan ikan sardin yang penting ,persisiran pantai Barat Daya Afrika dipenuhi gas toksik yang dibebaskan dari dasar laut ,membunuh kehidupan marin di satu kawasan sebesar negari USA,New Jersey dan memburukkan lagi kesan rumah hijau .
4. Ahli oseanografi Australia Dr.Steve Rintoul jangkakan yang kadar cair ais yang laju bermaksud 100 juta orang yang tinggal dalam lingkungan 1 meter atas aras laut "harus pindah ke suatu tempat " untuk menjauhi peningkatan aras laut .
butiran terpirinci ... http://www.suprememastertv.com/