Followers

Friday, July 29, 2011

Mulut Najibah di sengat penyengat

Lupa nak upload gambar Najibah semasa di sengat oleh lebah atau 'penyengat' .

Mulut Najibah di sengat lebah atau penyengat semasa berada di sekolah . Hari tersebut adalah hari sukan di sekolah . Bila balik rumah mulut Najibah mula membesar . Dia cakap lebah atau penyengat tersebut ada kat pintu bilik sekolah .
Besok pagi nya Najibah mula rasa sakit dan mulut membengkak - bawa ke Klinik Kesihatan Ayer Hangat , dan doktor beri ubat dan MC selama 3 hari . Rugi tak dapat ke sekolah sebab hari tersebut adalah hari sukan dan Najibah sepatutnya dapat menyertai acara lari di sekolah nya . Takpe lain kali jer la ..

Keadaan Najibah sebelum di sengat Lebah atau Penyengat


Selepas MC sehari , besok nya mulut Najibah dah surut - dah ok . Jadi Najibah hanya ambil MC satu hari saja dan hari yg kedua dia pergi juga ke sekolah .

Sunday, July 24, 2011

Projek Sekolah Angkat oleh The Datai Resort Langkawi utk Sekolah Kebangsaan Ewa - 24 Julai 2011

Hari perasmian Sekolah Angkat Telok Datai Resort Sdn Bhd di bawah Program PINTAR . Di adakan di Dewan Seri Permai ,Sekolah Kebangsaan Ewa Langkawi . Yang telah di rasmikan oleh YB Mohd Rawi B Hj Abdul Hamid Adun Ayer Hangat Langkawi .

Antara aktiviti di jalankan oleh PINTAR Foundation sebelum perasmian - Pertandingan "Spelling Bee" dan mewarna .
Tetamu terhormat yang di jemput - En. Zulhaimi Othman ( DHR ) , Tuan Hj Marzuki Daud (Timbalan PPD Langkawi ) , Puan Karimah Tan ( Pengarah Program dan wakil kumpulan Pengurusan PINTAR Foundation ) .
Nyanyian lagu negarku beramai2 ,bacaan doa oleh Ustaz Amar , kata aluan Guru Besar , ucapan EN Zulhaimi (Datai Resort) dan ucapan dan perasmian oleh YB Mohd Rawi ... 


antara tetamu dan juga ibu bapa yang turut hadir pada perasmian ini .


Tarian serta silat oleh para pelajar Sek Keb Ewa .Datai Resort Langkawi - merupakan sebuah resort  lima bintang yang terletak di Teluk Datai Langkawi - Lokasi  yang begitu  menarik serta pantai yang bersih sesuai utk pelancong yang inginkan kedamaian dan keindahan alam di Teluk Datai ini


Pelajar yg menerima hadiah drp PINTAR telah bergambar beramai ramai dgn YB Mohd Rawi ,Tn Hj Marzuki ,guru besar Cikgu Ramlee ,Pn Karimah serta penaja iaitu The Datai Resort iaitu En Zulhaimi
Najibah tersenyum dgn hadiah yang dimenangi nya
Najibah menerima hadiah yang berat utk di bawa ...

sampai kat rumah nak bergambar lagi ..

tetamu istimewa Muhammad Nabil nak tengok kakak dan kawan2 kakak terima hadiah .. hari ni sporting habisss boleh tunggu sampai habis pasal ...Nabil tak pasang lagu ..kalau dia pasang lagu tak boleh le nak tunggu sampai habis acara ..