Followers

Saturday, March 02, 2013

Mesyuarat PIBG Sekolah Kebangsaan Ewa Langkawi

Mensyuarat PIBG Sek Keb Ewa Langkawi Kali ke 38 .
Tarikh : 02/03/2013
Lokasi : Dewan Seri Permai Sek Keb Ewa .

Majlis mesyuarat di rasmikan oleh YB Dato Paduka abu Bakar Taib ahli Parlimen Langkawi . Dengan ketibaan beliau di sambut dengan pertunjukan silat oleh 2 orang murid sekolah . Seterusnya menuju ke dewan .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Persembahan Silat oleh 2 murid semasa menyambut ketibaan Dato Paduka 

( sorry video rosak )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Antara aturcara tersebut adalah ucapan dari Yg di pertua PIBG En Yon . Persembahan dari pelajar - Marhaban seterusnya ucapan guru besar Cikgu Hj Azhar Ahmad - guru besar baru yang bertukar dari Sekolah Kebangsaan Pulau Tuba .
Selepas itu ucapan dari Perasmian daripada Yb  termasuk menghulurkan sumbangan utk membina pondok bacaan di kawasan sekolah - selesai saja perasmian satu lakonan yg di lakonkan oleh Nurul Najibah  - Bawang Merah Bawang Putih - lucu juga lakonan depa ni .. tak sangka juga tengok Najibah berani berhadapan dgn orang ramai . 

 Nurul Najibah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Persembahan Bawang Putih Bawang Merah   - Najibah sebagai Bawang Putih

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sumbangan kepada Pelajar Terbaik Sek Keb Ewa  2012  - Ibubapa dijemput naik ke pentas bersama - sama
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selepas itu penyampaian sumbangan untuk adik Halimah yang tak dapat meneruskan persekolahan lagi kerana mengalami masalah tulang belakang yg bengkok . Semoga ada  bantuan khas dari sesiapa yg dapat membantu beliau utk merawati masalah ini . Kutipan pada hari ini oleh keluarga yang hadir terus di sumbangkan kepada yg tidak mampu . lebih dari RM700 . Alhamdullillah kepada semua ibubapa dan guru guru .. terima kasih kepada semua .
Sumbangan kepada adik Halimah yg tidak dapat meneruskan persekolahan kerana masalah tulang di belakang  - mengharap kepada yg mampu utk membantu di persilakan - Tinggal di Kpg Teluk Yu  berdekatan dgn Kilang Simen Langkawi .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Video dari Astro Awani mengenai kesihatan adik Halimah 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~