Followers

Wednesday, February 16, 2011

Sambutan Maulidur Rasul di Teluk Yu Langkawi

Sambutan Maulidur rasul .


Sempena maulidur rasul yang bermaksud hari keputeraan Nabi Muhammad SAW ,12 rabiulawal ( hari ini 15feb2011 ) - maka Kelab rekriasi di Lafarge Langkawi sekali mengadakan aktivitinya setiap tahun iaitu perarakkan ke Pantai Teluk Yu Langkawi , Perarakkan ini turut di ikuti bersama dari wakil penduduk Pasir Hitam Langkawi akan berjalan ke pantai Teluk Yu .

Wakil Lafarge bersama sebahagian penduduk kampung di sekitar Ewa juga beramai-ramai memeriahkan sambutan maulidur rasul ini .


Apa lagi satu rumah ku .. mama , Najibah , Najihah dan Nabil pun turut serta . Tahun lepas hanya dgn Najibah sahaja . Tahun ni kami satu keluarga memeriahkan nya . Jalan kami ramai2 . Lebih menarik lagi apabila sampai di Teluk yu - berlaku pertemuan di antara wakil dari penduduk Pasir Hitam - ramai nya .

Acara selepas tu - dengar cemarah daripada Ustaz dari sekolah Menengah Air Hangat ,menyampaikan mengenai kelahiran Nabi Muhammad SAW . Dan selepas itu acara makan beramai - ramai . Hampir jam 11pg acara selesai . Najibah dan Najihah cakap tahun dgn nak ikut lagi .. insyaallah .